QQ登录

快捷登录

新浪微博登陆

搜索
CDD 法语助手
楼主: Leslie_Yeung

港澳台 香港人快d過o黎睇o野la...

查看
  [ 复制链接 ]

新浪微博达人勋

回复  fanguo

汪明荃是香港三十年來香港電視史上代表人物之一,要了解香港,這算是一度門能為你打開話題 ...
andyinbordeaux 发表于 2010-4-14 15:56

是啊,但是1990-200x期間好像很少見到她的戲
煲湯? 阿媽靚湯

新浪微博达人勋

回复 392# fanguo

那段日子,因為汪當上了人大代表,而當年 TVB 許多劇集要照顧台灣市場的賣埠,

阿姐當時不願向台灣寫悔過書,只能忍受被市場犧牲掉,轉去做主持,粤劇,及至近年

因市場逆轉,汪阿姐才再度活躍拍劇,惜如花年華已經不再,無復當時倚天中的趙明,

家變中的洛琳....

新浪微博达人勋

回复 393# andyinbordeaux

看了下wiki,明了
臺灣佬又離譜咗d嘅,搞乜悔過書 ,好彩依家冇呢首歌唱喇,開放咗唔少

新浪微博达人勋

回复 360# 忘不了你60

hello 忘不了你60,我同你一样都60张啦,乜你张相点解要踩拒个屎忽,好肉酸呀

新浪微博达人勋

回复 323# 忘不了你60

sorry,原耒我老你十年,你系中坑,我系老坑

新浪微博达人勋

回复 393# andyinbordeaux

呀拉都会上诲wor,弗大标准,马马乎乎.

新浪微博达人勋

係咪有飯食je?

新浪微博达人勋

回复 398# student_er

靓女想食乜姊???:eek:

新浪微博达人勋

hong kong guys are quiet here,let us find something to discuss---------
how about 汪明荃?when she sings in荃 加 福 祿 壽,i find her songs are terrible.如花年華已經不再,岁月催人,唉---------------------any opions?

新浪微博达人勋

荃 加 福 祿 壽,can watch from PPLive,good quality.

新浪微博达人勋

韩国“罗老”号运载火箭升空后或发生爆炸----我心入面有D凉快.
它们的手机,液晶TV等好先进,火箭射5惦,好野.
韩国佬野心同架佬一样,成日想霸占中国地方,望两韩长期不统,维持现状.
69圣战,顶顶顶........................

新浪微博达人勋

回复 402# laiandrew

今日法国体育报L'Equipe惊人标题:   va te faire enculer,sale fils de puit.
广东话应该是:去自己丢你个屎忽,鸡生既立塔仔.
法国报纸历史的一页,各位港男港女港叔港嫂有乜睇法?

新浪微博达人勋

回复 398# student_er
迟D我移民去广州,家在浜江东.

新浪微博达人勋

哈哈哈,咁犀利呀~~我都好耐無返過廣州喇~

新浪微博达人勋

有咩睇??~