QQ登录

快捷登录

新浪微博登陆

搜索
CDD 法语助手
楼主: Leslie_Yeung

港澳台 香港人快d過o黎睇o野la...

查看
  [ 复制链接 ]

新浪微博达人勋

睇得明,講到幾句就ok啦,樓上的。哈哈。
但係好似一百樓嗰位童鞋咁,依度話明香港人貼嘛,講白話好正常嗻,絕對冇劃清界線嘅意思噶

新浪微博达人勋

你瑭阿瑭不信起吧,鼐头

新浪微博达人勋

呀~denise, 我睇錯左, 以為你係呢度個樓主
你係唔係黎左法國好耐啦?
JPCY 发表于 2009-5-5 17:24

哈哈, 我本來好似係樓主, 我見我個post好似俾人hijack左...
我黎左就黎兩年喇... 唔算好耐丫.

新浪微博达人勋

我唔係香港人
都識少少廣東話啦~~
991HOMME 发表于 2009-5-5 17:42

歡迎歡迎~~~

新浪微博达人勋

竟敢hijack樓主嘅post喔,真係大膽,話說大家係唔係都喺巴黎啊?

新浪微博达人勋

好開心有人撐我耶~哈哈~
不過都岩嘅, 香港男仔都唔係完全唔好
如果講外型, 咁我又覺得台灣男仔比香港男仔個look斯文d呀
香港太日本風啦, 而且好少高大威
哈哈哈, 突然變左講中港台比男仔比較
p.s 我都係24呀樓主~ ...
JPCY 发表于 2009-5-5 17:11

咁講所有地方都會有exceptional啦~~ 我都係支持內地男仔~~ 點都無香港男仔咁小家!
我同內地男仔出去, 佢地死都唔肯俾我俾錢! 我同香港男仔出去次次都係我請....... 一_一|| (同法國男仔出去係AA)
內地男仔都有超靚仔架~ 韓庚係一個好例子
嘩哈哈哈~~~ 搞到好有經驗咁添....

新浪微博达人勋

不如张贴写“讲粤语既朋友快D黎报到甘样好D”

新浪微博达人勋

竟敢hijack樓主嘅post喔,真係大膽,話說大家係唔係都喺巴黎啊?
vincentc 发表于 2009-5-6 13:26

我見唔係囉...
點丫? 想搞soiree? 放馬過黎!
話說我已經偶然認識呢個post其中一人... 嘿嘿嘿!!!

新浪微博达人勋

其實, 咩叫hijack 左人地個post?  我估係本來個樓主叫a, 突然比b "hijack" 左變左係b既post...   ?

新浪微博达人勋

可以咁講....
32F 係我個post, 我既主題 (即係本來係1F),
但係唔知點解俾人食左入黎呢個post裡面..... 嗚...

新浪微博达人勋

哦, 明白了。
我想問一問你地用BNO定特區護照架? 我用開特區的, 但就黎過期, 咁BNO 其實都過左期十世...    而家都唔知RENEW邊本好, 其實邊本好d?

新浪微博达人勋

哦, 明白了。
我想問一問你地用BNO定特區護照架? 我用開特區的, 但就黎過期, 咁BNO 其實都過左期十世...    而家都唔知RENEW邊本好, 其實邊本好d?
sorpalls 发表于 2009-5-7 09:47

我係英藉的.... :P

新浪微博达人勋

...  咁就真係唔明你點解唔留係英國而黎法國讀書了...  唔通真係貪呢度講法文, d 人又不可一世咩?!

新浪微博达人勋

因為我大學個陣有讀法文. 之後伸請獎學金失敗, 但係學校就收左... 我又唔想教書, 所以就黎左. 報告完畢

新浪微博达人勋

你讀教院? 仲咩一定要教書嘅???  你就好, 有法文底, 我法文是來到才學, 水皮的程度